2011. november 10., csütörtök

Hatszázezer adómentesen?

Kedves Felhasználóink!

Szeretnénk felhívni figyelmeteket, hogy a költségvetési bizottság szerdán benyújtott módosító javaslata szerint évi akár 600.000 forint értékig lehetne adómentesen adni-venni az ingóságokat.

„Az alapdilemma, hogy mi számít üzletszerű tevékenységnek. A manapság mind népszerűbb internetes értékesítési oldalakon kötött üzletek adójogi megítélése szempontjából ez nem mindegy. A hatályos szja-törvény ugyanis kimondja, hogy ha az ingó vagyontárgy értékesítése üzletszerűen történik, már nem lehet a 32 ezres adómentességgel élni, hanem adószámot kell igényelni, illetve önálló tevékenységből származó jövedelmet kell bevallani és utána adót fizetni. Csakhogy egyes szakértők vitatják ezt az álláspontot: szerintük az erre specializálódott internetes oldalakon történő értékesítés esetén nincs szó másról, mint ingóság értékesítéséről.”

A javaslat benyújtói indítványozzák, hogy ne kelljen jövedelmet megállapítani az értékesítés után, ha a bevétel nem éri el a 600.000 forintot, így ilyen esetekben a fent említett üzletszerűséget sem kellene vizsgálni.

A teljes cikket elolvashatjátok a Népszabadság internetes elérhetőségen.

Üdvözlettel:
A cserebere.hu csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése